Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Bad Mathematics



Δευτέρα
28 Ιουλίου 2003




ΒΑD ΜΑΤΗΕΜΑΤΙCS

Aπλά -ροκ- Mαθηματικά

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΟΥΛΗ

Οι κακοί υπολογισμοί είναι, για τον περισσότερο κόσμο, το πρώτο βήμα για την καταστροφή. Στην περίπτωση των Bad Mathematics είναι μια καλή, πολύ καλή αρχή. Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν στην ελληνική ποπ/ροκ σκηνή. 

«Είναι προφανές πως δεν είμαστε καλοί στους υπολογισμούς. Απ' ό,τι φαίνεται, μας ταιριάζει το όνομα», λένε.

Από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, της μουσικής και των θεωρημάτων, βρήκαν τις δικές τους εξισώσεις επικοινωνίας - «αυτό που μετράει, δηλώνουν, είναι η αίσθηση της παρέας να ισχύει και στη μουσική».

Ισχύει; Έχεις την αίσθηση, αντικρύζοντάς τους, πως διαφορετικοί κόσμοι παλεύουν διαρκώς. Στη μουσική - ένα φευγάτο φάνκι ροκ με πολλά διαφορετικές «γεύσεις» - αλλάζουν όλα.

Ο Βίσι είναι φωτογράφος και γραφίστας, γεννήθηκε στην Τεχεράνη και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Στους Bad Mathematics γράφει στίχους και παίζει μπάσο. Ο Μιχάλης από τον Πειραιά είναι στις φωτογραφικές επάλξεις του ρεπορτάζ - έχει άλλωστε εκθέσει έργα του - και ο άνθρωπος στα κρουστά. Ο Αντρέας, Πειραιώτης κι αυτός, ποιητής και ζωγράφος (δύο ποιητικές συλλογές του ήδη κυκλοφορούν) παίζει κιθάρα, ενώ η Κάσι είναι η φωνή του γκρουπ, σκηνοθέτις και ηθοποιός επίσης, με ρίζες τζαμαϊκανικές και χρόνια διαμονής στο Λονδίνο.

Ο παραλογισμός της πόλης, το άστρο της Αθήνας και η τύχη τούς έφερε κοντά σε πρόσφορο έδαφος δημιουργίας. Πριν καν οι εξισώσεις πάρουν ευθεία λύση, η φήμη τών Bad Mathematics για εκρηκτικά «λάιβ» και υλικό για καριέρα ταξιδεύει πριν απ' αυτούς. «'Εχουμε ήδη πάνω από 30 κομμάτια έτοιμα στην παραγωγή», λέει η Κάσι και περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας των τραγουδιών. «Τίποτε δεν είναι απόλυτα έτοιμο, αν όλοι δεν έχουν συμφωνήσει». Οι επιρροές τους έρχονται από παντού, ακόμη και όταν φαίνονται «αντίθετες» όσο τα μαθηματικά και η φιλολογία. «Από τα κλασικά γκόσπελ και τον Τσαρλς Μίνγκους, ως τους Clash και τον Captain Beefheart, από τους Birthday Party ως τη Σάρα Βον και τον Τομ Γουέιτς», εξηγούν.

Οι Bad Mathematics εν μέσω σχεδίων, μικρών διακοπών και ατελείωτων ωρών στο στούντιο, παίρνουν καλοκαιρινές δονήσεις από την πόλη και ετοιμάζουν τις φθινοπωρινές συναυλιακές τους εμφανίσεις σε τρία φεστιβάλ. Στο «Μικρό Μουσικό Θέατρο», στο Φεστιβάλ της Πέτρας και στο Φεστιβάλ της «Βαβέλ» στο Γκάζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου