Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Bad Mathematics

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/03/2005


Εφτά μπάντες σ' ένα φεστιβάλ-κολλεκτίβα

Ελληνική μουσική από το υπόγειο

Μετα-πάνκ καμπαρέ, ακραίοι ηχητικοί πειραματισμοί, ποστ ροκ μελωδίες και γκραντζ θόρυβος. Ολα ανάκατα σε ένα άλμπουμ-συλλογή με τον τίτλο «Civil Cinder Regalia» (Tobruc Records), που φιλοδοξεί να καταγράψει τις υπόγειες διαδρομές της ελληνικής μουσικής σκηνής.  
                                               
Oι Bad Mathematics 


Γιατί τελικά υπάρχουν και κάποιοι που δεν βολεύονται με την κυρίαρχη εικόνα της ελληνικής σκηνής, που παραπαίει ανάμεσα στον ποπ πολτό που προτιμούν οι πολυεθνικές και τα ξεθυμασμένα είδωλα του Fame Story. Οι εφτά μπάντες που συμμετέχουν στη συλλογή, οι Absent Mindead, Bad Mathematics, Misuse, Modrec, Postblue, The Stereo Shortcuts και Trypanosoma, θα βρεθούν απόψε το βραδυ στο δικό τους φεστιβάλ, στη σκηνή του Gagarin 205, για να ξεδιπλώσουν το ηχητικό τους καλειδοσκόπιο. Με μόνο τους όπλο την αφοσίωσή τους στη μουσική.

«Το κοινό σημείο όλων μας είναι η νοοτροπία», λέει ο Στυλιανός Τζιρίτας, συντονιστής, συμπαραγωγός του άλμπουμ και μέλος των Trypanosoma. «Οτι δηλαδή όλες οι μπάντες δεν περιμένουμε μοιρολατρικά πότε θα μας προσέξουν οι εταιρείες, αλλά κάνουμε μόνοι μας την πρώτη κίνηση. Εχουμε αξιοπρέπεια, η οποία λείπει από μια σκηνή όπου περισσεύει η ηττοπάθεια και ο αυτοοικτιρμός». Το άλμπουμ-συλλογή ήταν μια ενέργεια σύμφωνη με τη φιλοσοφία «κάντο μόνος σου», που έφερε το πανκ. «Με τη συλλογή», εξηγεί ο Τζιρίτας ,«δείχνουμε ότι υπάρχουμε, αφήνουμε το στίγμα μας στον χρόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το άλμπουμ πυροδότησε για τους περισσότερους νέες συνθετικές δυνάμεις».

Η συναυλία είναι ένα σημείο καμπής γι' αυτήν την ιδιόμορφη κολλεκτίβα, που γεννήθηκε στον χώρο του Μικρού Μουσικού Θεατρου, «έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης για τις μπάντες, που ενθαρρύνει τους πειραματισμούς». «Σε αυτήν τη συναυλία δίνεται μια ευκαιρία να εμφανιστούν όλες οι μπάντες», εξηγεί ο Τζιρίτας. «Και, παράλληλα, να δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της μουσικής τους όχι μόνο σαν συμπλήρωμα πριν από την εμφάνιση κάποιου ξένου μουσικού. Οπως η συλλογή, έτσι και η συναυλία λειτουργεί ως ένας χάρτης του ελληνικού εναλλακτικού ήχου».


* Το φεστιβάλ Civil Cinder Regalia αρχίζει στις 9 μ.μ. Είσοδος 10 ευρώ.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Copyright © 2004 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου